WRC Monte-Carlo: nog een Belg ‘in de wedstrijd’

Met de 91ste Rally van Monte-Carlo in zicht, zien we niet alleen een aantal sterke Belgen aan de start verschijnen, maar er zijn ook landgenoten die een andere rol in de wedstrijd spelen. Zo is er Sim Vansevenant, de persoon achter SRD – Sim’s Racing Design.

Sim ontwierp eerder per toeval de look van de Skoda van Oliver Solberg, die in WRC2 uitkomt: “Op 1 januari kreeg ik een verrassend bericht van de mensen van Oliver Solberg met de vraag of ik mijn custom design, dat voor de fun werd ontwikkeld in een game, zou willen omzetten zodat ze die op hun echte wagen kunnen plaatsen. Zo’n kans kon ik natuurlijk niet laten liggen. Onder de naam SRD – Sim’s Racing Design heb ik dus de livery ontworpen die Oliver Solberg doorheen 2023 zal gebruiken in het WRC2 kampioenschap. In het verleden heb ik al een drietal echte rallywagens ontworpen maar absoluut nog niks op dit niveau. De drie ontwerpen waren voor Martijn van Hoek uit Nederland, Gilles Pyck (208 Rally4) en Piet Declercq (Fabia R5 Evo – Monteberg).

Puik werk van Sim!