In een notendop: Asian LMS – IMSA – Hypercar – GT Open

  • Asian LMS – We kennen ook de rijders van beide Duqueine M30-D08 van Rinaldi Racing die in februari aan de Asian Le Mans Series deelnemen. Torsten Kratz, Leo Weiss en Nico Varrone besturen de #15 in de kleuren van WTM by Rinaldi Racing. Matthias Lütten, Jonas Ried en Lorcan Hanafin zitten aan het stuur van de #55.
  • IMSA – Regerend IndyCar-kampioen Will Power start met SunEnergy1 in de 24 Uur van Daytona. De Australiër wordt zo teamgenoot van Kenny Habul, Fabian Schiller en Axcil Jefferies en ze komen met hun Mercedes-AMG GT3 uit in GTD.
  • Hypercar – Isotta Fraschini werd door het World Endurance Championship niet geselecteerd om aan het seizoen 2023 deel te nemen. De Italiaanse constructeur betreurt de beslissing, maar gaat door met de assemblage en het testprogramma. Het team hoopt toch om dit jaar, mits toelating van de FIA en het WEC, met zijn Tipo 6 LMH Competizione aan enkele races deel te nemen.
  • GT Open – Sam De Haan en Charlie Fagg komen in 2023 met de McLaren 720S GT3 van Optimum Motorsport aan de start. Het kampioenschap telt in totaal zeven manches en is tijdens het laatste weekend van mei te vinden op het circuit van Spa-Francorchamps.

(Foto: © Optimum Motorsport)