BGDC 2023: de BGDC is klaar voor 2023

Terwijl de tevreden troepen van de 100 Series by BGDC zich klaarmaken om het dikke boek van het sportieve seizoen 2022 af te sluiten met een ceremonie en een prijsuitreiking op zaterdag 14 januari, staat de competitie anno 2023 klaar om van start te gaan. En dat de nieuwe jaargang meer dan veelbelovend is, dat is wel het minste wat er kan gezegd worden…

In een feestelijke sfeer worden de 100 Series by BGDC 2022 volgende zaterdag afgesloten met de BGDC Awards. Daar worden de laureaten binnen de klassen en de divisies beloond tijdens een vlot gebeuren, met tussenin enkele goed bedachte “speciale prijzen”! Het is ook een gelegenheid voor de gemeenschap van deze nationale competitie om reeds vooruit te blikken op het seizoen 2023. Dat zal vijf meetings rijk zijn, te weten Zolder (01/04, 200 minuten), Magny-Cours (27-28/05, 100 + 200 minuten), Spa-Francorchamps (14-15/07, 2 x 100 minuten), Zolder (07/10, 200 minuten) en Spa-Francorchamps (21/10, 240 minuten).

“Dat maakt een totaal van 20 uren aan racen, op huidige, of voormalige, Formule 1 circuits”, zegt Raphaël van der Straten in naam van de BGDC. “Sportief en technisch zetten we in op een reglementering die zich vertaalt in een grotere stabiliteit. En daarin onderscheidt de 100 Series by BGDC zich echt. Er heerst een sfeer van gezonde competitie tussen rijders die elkaar respecteren, die willen presteren maar ook een fijne tijd willen beleven. En dat is duidelijk al vele jaren het geval.”

Tussen de nieuwigheden van dit seizoen zien we… een kwalificatierace van 15 minuten tijdens de openingsmeeting op het circuit van Zolder. “Het principe is redelijk eenvoudig”, vervolgt Patrick Van Billoen. “Een pre-kwalificatiesessie zal de startorde bepalen van deze kwalificatiewedstrijd van 15 minuten plus een ronde. En dat zal op zijn beurt de startorde bepalen van de Zolder 200. Het is, uiteraard, een test. Als het concept wordt goedgekeurd door de meerderheid van de deelnemers, dan kan het worden hernomen in 2024…”

Ondertussen blijven er slechts enkele dagen over om nog te genieten van het zeer aantrekkelijke voordeeltarief om zich in te schrijven voor het volgende seizoen. Maar ook als sommige deelnemers beslissen om een “à la carte” programma samen te stellen en eerder te kiezen voor een betaling per wedstrijd, dan nog blijven de bedragen zeer redelijk. Dat onderlijnt de wil van de BGDC om de autosport zo toegankelijk mogelijk te maken.

Afspraak dus op de officiële site van de serie, www.100series.be, teneinde er kennis te nemen van de verschillende mogelijkheden om de BGDC karavaan te vervoegen.

De scene is dus gezet! In hun wil om nog beter tegemoet te komen aan de deelnemers en de fans, zal de 100 Series by BGDC gedurende het seizoen meerdere keren het deelnemersveld polsen. Dat alles betekent dat het aftellen naar de eerste start, op de Limburgse piste van Zolder, is begonnen…

Kalender 100 Series by BGDC 2023

  • 01 april / Terlaemen Cups / Circuit Zolder (200′)
  • 27 & 28 mei / Magny-Cours Cups / Magny-Cours (100′ + 200′)
  • 14 & 15 juli / Spa 200 / Spa-Francorchamps (2 x 100′)
  • 07 oktober / Zolder 200 / Zolder (200′)
  • 21 oktober / Franco 240 / Spa-Francorchamps (240′)

(persbericht)