IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen

Over een kleine drie weken start in Australië de Intercontinental GT Challenge 2023, de eerste reguliere editie sinds de uitbraak van het COVID-virus. Aan de Bathurst 12 Hours zullen dit jaar 28 auto’s deelnemen.

Er starten 22 GT3’s ingedeeld in de Pro-, Pro-Am- en Silver-categorie, met officiële wagens van Audi, BMW, Lamborghini en Mercedes-AMG. De definitieve rijdersbezetting en de auto’s die voor per merk IGTC-punten kunnen scoren, worden te zijner tijd bevestigd.

Er zijn negen Mercedes-AMG GT3’s ingeschreven, terwijl de BMW M4 GT3 zijn debuut in Bathurst zal maken, uiteraard in de kleuren van het Belgische WRT.

In de categorie Pro tellen we acht wagens, met daarbij alle podiumfinishers van 2022: winnaars SunEnergy1 Racing, Craft-Bamboo Racing en Triple Eight Race Engineering. De twee bolides van BMW Team WRT vechten ook mee voor de eindzege, terwijl ook Audi Sport een volledig Pro-wagen inzet. Manthey EMA doet het dan weer met een Porsche 911 GT3 R. De Pro-Am categorie telt acht wagens, de Silver-klasse heeft zes inschrijvingen ontvangen, waaronder de enige Lamborghini Huracan GT3 van de race.

Een zeskoppige Invitational-klasse voegt nog meer variatie toe aan het veld: een paar van de immer populaire MARC Cars Australia-auto’s zijn ingeschreven, evenals de KTM X-Bow GT2 van M Motorsport en de Our Kloud – Up To 11 MotorSport Porsche 911 GT3 Cup Car.

Tot de reeds bevestigde rijders behoren MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi, Bathurst-legende Craig Lowndes, huidig Repco Supercars-kampioen Shane van Gisbergen, regerend DTM-kampioen Sheldon van der Linde en een groot aantal andere supersterren uit binnen- en buitenland.

Sun Energy 1PROMercedes-AMGAMG GT3
Supercheap Auto RacingPROMercedes-AMGAMG GT3
GruppeM RacingPROMercedes-AMGAMG GT3
Mercedes-AMG Craft-Bamboo RacingPROMercedes-AMGAMG GT3
Melbourne Performance CentrePROAudiR8 LMS Evo 2
Team WRTPROBMWM4GT3
Team WRTPROBMWM4GT3
Manthey EMAPROPorsche911 GT3R
Schumacher Motorsport Fuchs RacingPRO-AMAudiR8 LMS Evo 2
Melbourne Performance CentrePRO-AMAudiR8 LMS Evo 2
HallmarcPRO-AMAudiR8 LMS Evo 2
Makita Volante Rosso MotorsportPRO-AMMercedes-AMGAMG GT3
Triple Eight Race EngineeringPRO-AMMercedes-AMGAMG GT3
Scott Taylor MotorsportPRO-AMMercedes-AMGAMG GT3
EBM Giga RacingPRO-AMPorsche911 GT3R
EBM Giga RacingPRO-AMPorsche911 GT3R
Harrolds Volante Rosso MotorsportSILVERMercedes-AMGAMG GT3
Valmont RacingSILVERMercedes-AMGAMG GT3
Wall RacingSILVERLamborghiniHuracan
SupabarnSILVERAudiR8 LMS Evo 2
Melbourne Performance CentreSILVERAudiR8 LMS Evo 2
Melbourne Performance CentreSILVERAudiR8 LMS Evo 2
Our Kloud – UpTo 11 MotorSportINVPorsche991 GT3 Cup Gen II
Nineteen CorporationINVMercedes-AMGGT4
MMotorsport / Vantage RacingINVKTMGT XBOW
Daytona Sports CarsINVSINR1
MRA MotorsportINVMARCI Mazda
Wheels / FX RacingINVMARCII V8