De achtste Spa Rally gaat door van 24 tot 26 november 2023

De rust is teruggekeerd in het centrum van Spa, na een succesvolle editie 2022 van de Spa Rally. Zowel het parcours als de kwaliteit van het startveld werd door het talrijk opgekomen (en gedisciplineerde!) publiek zeer gesmaakt, net zoals de terugkeer van het assistentiepark naar het centrum van het kuuroord. Organisator DG Sport kan ondertussen ook al de data voor de achtste editie van de Spa Rally meegeven: in 2023 zal de wedstrijd eens te meer de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship vormen, en dat van vrijdag 24 tot zondag 26 november.

(persbericht)

In samenspraak met RACB Sport heeft de organisator dus besloten om het evenement met een kleine week te vervroegen. Dat heeft vooral praktische redenen, want zo kan de eindstand het Belgische rallykampioenschap iets vroeger worden geofficialiseerd, wat de voorbereiding op de traditionele RACB Awards half december dan weer ten goede komt.

Bovendien wou de stad Spa, altijd bereid om te luisteren naar zijn inwoners en winkelhouders, ook het traditioneel feestelijke weekend van Sinterklaas vrijhouden. “Ik wil eens te meer de kwaliteit van de organisatie van de Spa Rally 2022 loven”, stelt Sophie Delettre, burgemeester van Spa. “DG Sport heeft alles duidelijk onder controle en staat steeds open voor onze suggesties. Tegelijk zorgen ze er ook voor dat de kwaliteit van hun organisatie op niveau blijft. Na afloop van de recente editie heb ik even met de winkeliers in Spa overlegd, en ik ben heel blij dat we samen met DG Sport een oplossing hebben kunnen vinden die iedereen tevreden stemt.”

Bij DG Sport is men ook verheugd over de uitstekende samenwerking met de stad Spa, om op die manier zo snel mogelijk te kunnen reageren op de opbouwende kritiek die links en rechts werd geformuleerd. “Iedereen was in de wolken met de terugkeer van het assistentiepark naar het centrum van Spa”, aldus Christian Jupsin, directeur van DG Sport. “Het is nu aan ons om daar verder op te bouwen, en voor interessante animaties te zorgen die nog meer volk naar het centrum van de stad zullen lokken. Bij DG Sport zijn we vast van plan om tijdens het rallyweekend voor een groots en gezellig feest in het stadscentrum te zorgen. De lijnen zijn ondertussen uitgezet, en de rest – schrijf maar op – volgt zeker. Het is enkel een kwestie van tijd. In afwachting bereiden we ons al volop voor op de achtste editie van de Spa Rally, tijdens het laatste weekend van november.”