In een notendop: F2 – F3 – Indycar

  • FIA F2 – De bezetting voor 2023 werd gisteren volledig gemaakt voor Van Amersfoort Racing. Naast Richard Verschoor zal ook Juan Manuel Correa opnieuw een volledig seizoen in de F2 rijden. De Ecuadoriaan met Amerikaans paspoort was een van de rijders die betrokken was bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert op Francorchamps in 2019. Na een lange rvalidatie herstelde Correa van zijn zware verwondingen en probeert sinds 2021,met een instap via de F3, zijn carrière weer op gang te trekken.
  • FIA F3 – De Amerikaan Kaylen Frederick vervoegt dan weer de rijdersbezetting van het Franse ART voor het seizoen 2023. Frederick wordt er teamgenoot van Gregoire Saucy en Nikota Tsolov.
  • Indycar – Ferrari testrijder Robert Swhartzmann, zal begin volgend jaar testen voor het Amerikaanse chip Ganassi. De Rus, F2 vicekampioen in 2020, heeft buiten een testrol voor Ferrari, geen vast programma en het lijkt erop dat zijn toekomst via de VS zou kunnen lopen.

Foto: © Lukas Raich/CC BY-SA 4.0
op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=120500070