BRC 2023 : Een Citroën C3 Rally2 Cup in het kader van verschillende BRC-manches in 2023

Pole Position stelt na de organisatie van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux voorbehouden aan de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4 een nieuw project voor. Maak kennis met de gloednieuwe Citroën C3 Rally2 Cup! Zoals de naam aangeeft, staat die competitie, betwist in het kader van meerdere manches van het Belgian Rally Championship 2023, exclusief open voor de Citroën C3 Rally2.  

(persbericht)

“Het succes van de Citroën C3 Rally2 in het kader van het BRC moet niet meer bewezen worden”, legt Jean-François Elst uit in naam van Pole Position. “Dat heeft ons gemotiveerd om een competitie te starten voor die bolides van de laatste generatie. We verduidelijken wel meteen dat de Citroën C3 Rally2 Cup 2023 voorbehouden wordt aan niet-professionele rijders. Wie de kleuren van een constructeur in Rally1 of Rally2 draagt of heeft gedragen kan dus geen resultaten behalen in dat klassement.”
 
Concreet nu: de Citroën C3 Rally Cup 2023 wordt georganiseerd tijdens vijf evenementen, voor een totaal van zes resultaten. De South Belgian Rally (18/03), de TAC Rally (08/04), de Rallye de Wallonie (29-30/04), de Ypres Rally (23-24/06), de East Belgian Rally (23/09) en de Spa Rally (25-26/11) werden op het menu gezet. Tijdens de finale van de Spa Rally wordt het puntenbarema verdubbeld, met een eerste klassement aan het einde van de eerste etappe en een tweede na het einde van de rally. Om in het eindklassement voor te komen, moeten de deelnemers deelnemen aan vijf van de zes manches, waaronder verplicht de finale van de Spa Rally. De vijf beste resultaten worden weerhouden.

Op het einde van het seizoen zal de beloning consequent zijn… “De winnaar van de Citroën C3 Rally2 Cup krijgt immers een cheque van 40 000 euro”, gaat Jean-François Elst door. “De zilveren medaille staat voor 20 000 euro. Een derde cheque van 15 000 euro wordt uitgedeeld aan een deelnemer die wordt bepaald door… lottrekking!” 
 
We vermelden nog dat de deelname aan de Citroën C3 Rally2 Cup wordt geregistreerd van zodra de jaarlijkse deelnameprijs van 500 euro is ontvangen.
 
Met de geboorde van deze Citroën C3 Rally2 Cup ziet het ernaar uit dat er nog meer van de Franse bolides over de Belgische rallyproeven zullen scheuren in 2023…