WRC Monte-Carlo: Serderidis met Ford Puma

Onze landgenoot Jourdan Serderidis zal zijn vierde WRC-wedstrijd met de hybride Rally1 van het Britse team rijden tijdens de seizoensopener van het WRC 2023. Hij is zo teamgenoot van Ott Tänak en Pierre-Louis Loubet.

Serderidis heeft al vier keer eerder aan de rally Monte-Carlo deelgenomen: drie keer met R5-wagen en één keer in een Citroën DS3 WRC. Hij werd in juni zevende algemeen tijdens Safari Rally Kenya en scoorde zo zijn beste carrière-resultaat. De voorlaatste ronde, RallyRACC – Rally de España, was de eerste keer dat hij de auto bestuurde in een asfalt WRC-wedstrijd. De inzending van Serderidis betekent dat er maar drie M-Sport-auto’s van het hoogste niveau aanwezig zullen zijn voor de eerste ronde van het seizoen 2023. De nieuwe aanwinst Ott Tänak zal het team leiden, terwijl de Fransman Pierre-Louis Loubet ook zijn eerste volledige campagne in de hoofdcategorie van de rallysport aftrapt. (Foto: FIA WRC)