BRC 2023: Adrian Fernémont met team Pieter Tsjoen op titeljacht

Voor Adrian Fernémont en Samuel Maillen is het volgende seizoen het begin van een nieuwe samenwerking. Na twee Belgische kampioenstitels (2019 en 2021), vier overwinningen en zeventien podiumplaatsen in vijf jaar met SAN Mazuin Racing, zal het duo zich in 2023 samenwerken met het team van Pieter Tsjoen Racing om deel te nemen aan het Belgian Rally Championship.

We kijken uit naar dit nieuwe avontuur“, vertelt de ex-kampioen. “Pieter Tsjoen Racing is een vrij nieuwe structuur, maar is sinds de lancering zeer goed geëvolueerd. Na verschillende contacten met Pieter Tsjoen voelden we dat het een goede zaak kon zijn om onze krachten te bundelen: we delen dezelfde passie, dezelfde vastberadenheid en dezelfde sportieve verlangens. We zijn ervan overtuigd dat het team een referentie kan zijn in België en we zijn erg blij dat we er deel van kunnen uitmaken.”

Het duo blijft overigens met Skoda aan het werk en “onze ambitie is om te streven naar een derde nationale titel”, gaat Adrian verder. “Om dat te bereiken zullen we deelnemen aan vijf van de zes rally’s met het label “Championship Event”. We beginnen met de Rally van Haspengouw en vervolgens de South Belgian Rally, de TAC Rally en de Rallye de Wallonie. De rest van onze kalender wordt bepaald door onze wensen en mogelijkheden. Een geweldige kans! Eind december een dergelijk programma kunnen aankondigen is een echt kerstcadeau.