In een notendop: Formule 1 – F1 Academy

  • GP Australië – De Grand Prix van Australië blijft op de kalender behouden tot… 2037. Dat maakte de FIA vandaag bekend.
  • F1 Academy – Vijftien wagens en vijf teams zullen de F1 Academy uitmaken, een competitie in het kader van de Grand Prix weekends, en volledig voorbehouden aan vrouwelijke rijders. De teams werden gekozen uit de grote structuren die al aanwezig zijn in de F2 en de F3. Uiteindelijk worden het ART Grand Prix, Campos Racing, Carlin, MP Motorsport en Prema Racing die elk drie bolides zullen leveren. De gebruikte wagens zijn Tatuus T421 met een Autotecnica turbomotor van 165 pk en Pirelli banden. De F1 zal 150.000 euro bijdragen per wagen van de twee en een kwart miljoen die nodig zijn per rijder voor een seizoen.
  • F1 uurregeling – De uurregeling voor elke GRand Prix van het seizoen werd ook vrijgegeven. Wie zich daar aan interesseert, die kan de volledige tabel HIER vinden. Iets laat echter vermoeden dat deze geen in steen gebeitelde tijden zijn…