ERA Championship 2023: Yashish Manohar wint stuurwiel

Op Circuit Zolder is de Yashish Manohar (Verenigde Arabische Emiraten) de eerste winnaar van de Next Gen Racer scholarship geworden, een stuurwiel voor het ERA Championship 2023. In dat kampioenschap wordt met elektrische F4-wagens gereden.

De ‘racebeurs’ voor 150.000 euro laat Yashish Manohar toe om in 2023 uit te komen in de 100% elektrische formule-raceserie. “Een uniek initiatief in de autosport om de toegankelijkheid van de sport te bevorderen en talent de voorkeur te geven boven financiële middelen”, luidt het bij de organisatie.

Zeven geselecteerde rijders kwamen eind november naar Circuit Zolder voor de allereerste editie van de Next Gen Racer-competitie. De rijders werden zowel op als naast het circuit beoordeeld. Alle deelnemers moesten snelheid en circuitprestaties laten zien, en aantonen dat ze in staat zijn om met ERA-monteurs en ingenieurs samen kunnen werken om hun prestaties gedurende de dag te verbeteren. De rijders kregen ook de kans om hun motivatie uit te leggen om deel te nemen aan een innovatief en duurzaam kampioenschap, en leerden over belangrijke vaardigheden buiten het circuit, waaronder het geven van media-interviews en het gebruik van hun sociale media-platforms.

Dankzij een indrukwekkende werd de 17-jarige Yashish Manohar uit de Verenigde Arabische Emiraten gekozen als de algemene winnaar van de eerste Next Gen Racer-competitie en zal hij deelnemen aan de ERA Series Europe 2023.