IGTC Gulf 12 Hours: dubbel voor AF Corse, Laurent de Meeus op podium GT3 Am

AF Corse – Francorchamps Motors sloot op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi het seizoen op de best mogelijke manier af. Het trio Antonio Fuoco, James Calado en Alessandro Pier Guidi won met hun Ferrari 488 GT3 Evo van de Italiaanse equipe voor hun teamgenoten Rigon-Rovera-Nielsen. Gilles Magnus streed voor het podium, tot hij kort voor het einde met technische problemen moest opgeven. Laurent de Meeus werd met zijn AF Corse Ferrari tweede in de klasse GT3 Am.

(Foto: © Gulf 12 Hours)

Elke wagen diende, voorafgaand aan de laatste 45 minuten, tien pitstops van minstens 100 seconden te maken in deze twaalf uur durende wedstrijd. Dit gaf een extra dimensie aan de strategie waardoor verschillende wagens al vroeg een eerste stop maakten.

Na het bezetten van de eerste startrij met zijn beide Mercedes-AMG GT3 leek GruppeM het te kloppen team. De wedstrijd draaide voor hen echter al snel uit op een nachtmerrie. Nog voor twee uur wedstrijd kenden beide wagens problemen en ze gaven uiteindelijk op. Dit belette Daniel Juncadella, die met de #89 van het team reed, niet om de IGTC-titel bij de rijders te behalen.

Gilles Magnus en zijn teamgenoten Simon Gachet en Lucas Légeret reden met hun Audi van Saintéloc Junior Team een sterke wedstrijd. Ze waren constant in de kopgroep te vinden en namen enkele keren de leiding. De hoop op een goede klassering ging letterlijk in rook op toen Magnus zijn wagen op anderhalf uur van het einde aan de kant moest zetten. Op dat moment was hij vijfde. De safety car die hierop volgde, bracht het veld bij elkaar met de #77 Al Manar Racing by GetSpeed Mercedes, de #71 AF Corse Ferrari en de #25 Saintéloc Audi nog in dezelfde ronde als leider Pier Guidi. Uiteindelijk won de #71 met een veertiental seconden voorspong op hun teamgenoten Davide Rigon, Alessio Rovera en Nicklas Nielsen. De Saintéloc Audi van Christopher Haase, Patric Niederhauser en Erwan Bastart werd in het zog van de Ferrari derde. De AF Corse Ferrari van Laurent de Meeus, Jamie Stanley, Alex Fox en Stefano Constantini zag als dertiende de finish en werd knap tweede in GT3 Am achter de #61 van het team van Amato Ferrari.

Ook Tom Boonen kende pech. Een half uur na Magnus diende de ex-wielrenner zijn Porsche te parkeren na een contact met een Ferrari. Hij reed toen op de vierde positie in GT3 Am.