IGTC Gulf 12 Hours: eerste startrij voor Mercedes-AMG GruppeM Racing

Mercedes-AMG Team GruppeM Racing domineerde de kwalificatie op het Yas Marina Circuit en plaatste beide wagens aan kop van het klassement voor de seizoensafsluiter van de Intercontinental GT Challenge. De pole ging naar de #98 van Maro Engel, Maximilian Götz en Lucas Auer, met een nipte voorsprong op hun teamgenoten Raffaele Marciello, Daniel Juncadella en Jules Gounon. Mattia Drudi, Dennis Marschall en Kelvin van der Linde beëindigden voor Audi Sport Team Tresor de sessie als derde. Gilles Magnus werd met de Saintéloc Junior Team Audi zevende.

(Foto: SRO)

Om de startopstelling te bepalen kreeg elke rijder vijftien minuten de tijd om zijn snelste rondetijd te realiseren, waarbij nadien voor de equipe het gemiddelde werd genomen. Nadat beide Gruppe M Mercedes-AMG GT3 al de eerste twee plaatsen bij de tweede vrije training innamen, herhaalden ze dit bij de kwalificatie. Het trio Engel-Götz-Auer had een gemiddelde dat slechts 23 duizendsten sneller was dan dat van hun teamgenoten. Achter de Audi die derde werd namen de Ferrari 488 GT3 van AF Corse – Francorchamps Motors posities vier en vijf in.

Naast de zevende plaats voor Gilles Magnus en zijn teamgenoten Lucas Légeret en Simon Gachet kwamen nog twee Belgen in actie. Tom Boonen werd, als teamgenoot van Peter en Stéphane Kox en Nico Pronk (Saalocin Racing – Porsche) zesde in GT3 Am. GT Open-habitué Laurent de Meeus sloot met zijn collega’s Jamie Stanley, Alex Fox en Stefano Constantini (AF Corse – Ferrari) de kwalificatie als achtste in deze categorie af.

Hier vindt u de volledige uitslag.