Junior WRC: volgende opdracht voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont?

Opvallend nieuws uit de rallywereld, waar Tom Rensonnet en Loïc Dumont de kleuren van het RACB National Team mogelijk in het Junior WRC zullen moeten verdedigen. 

Autosportwereld.be vernam uit een goede bron dat de kersverse Belgische kampioenen Junior BRC volgend seizoen mogelijk meer dan één versnelling hoger zullen moeten schakelen. Het Junior WRC telt immers vijf manches, met Zweden, Kroatië, Sardinië, Estland en Griekenland, waarvan drie op onverhard en één op ijs en sneeuw, twee ondergronden waarop het duo totaal geen ervaring heeft. Enkel Kroatië is enigszins bekend terrein als asfaltrally. Bovendien wordt het Junior WRC met een vierwielaangedreven Ford Fiesta Rally3 verreden, daar waar het duo in de RNT-kleuren tot dusver met de voorwielaangedreven Renault Clio Rally4 aan de slag was. 

Het programma van Tom Rensonnet en Loïc Dumont moet uiteraard nog aangekondigd worden. Indien het programma officieel zou worden, dan hebben we niet alleen een crew in WRC, met Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, maar mogelijk ook een Belgische formatie in WRC2 met Munster-Louka en een Belgisch team in Junior WRC. Ook Nicolas Gilsoul is mogelijk onderweg naar WRC, naast Pierre-Louis Loubet.