BRC Spa: strijd om de zege lijkt beslecht

In en om Spa zit de ochtendlus op zondag, bestaande uit vier proeven, erop. Leider Stéphane Lefebvre was in zijn Citroën C3 Rally2 goed voor twee snelste chrono’s en zijn voorsprong op Grégoire Munster, die in zijn Hyundai de twee andere proeven won, bedraagt nu een halve minuut. Het ziet ernaar uit dat de Fransman gewonnen spel heeft.

Munster startte sterk met een mooie chrono op Fays Show 1, maar de nieuwe Belgische kampioen reageerde en na de ochtendlus op zondag lijken de teerlingen geworpen. Hetzelfde geldt voor de strijd om de derde plaats waar Cedric De Cecco (Citroën) verlost is van Jos Verstappen, die in zijn Citroën van de baan ging en bijna een half uur verloor. De Cecco dus op drie, voor Cédric Cherain, leider in GT met zijn Porsche 911 en Charles Munster (Skoda). Thierry Neuville (BMW M3) is zesde.

Wie ook in de fout ging, in KP14, was Niels Reynvoet, de leider in RC4, uiteraard met zijn Peugeot 208. De leider in RC4 is nu de Duitser Marijan Griebel, ook al in een Peugeot. De Duitser is ook op weg naar de zege.

Er resten de deelnemers nog vier proeven in een wedstrijd die geen geheimen meer lijkt te hebben.