BRC Spa: Lefebvre niet meer bedreigd en goed voor zijn zevende van het seizoen

Stéphane Lefebvre heeft in Spa zijn zevende zege van het seizoen in het Belgian Rally Championship behaald. De Fransman, die al kampioen was, werd in zijn Citroën C3 op de slotdag van de wedstrijd rond Spa en Theux niet meer bedreigd en haalde het relatief makkelijk voor zijn enige rivaal, Grégoire Munster in de Hyundai i20. Cédric De Cecco (Citroën) werd derde op maar liefst drie minuten van de winnaar.

Dat deze Rally van Spa niet de geschiedenisboeken zou ingaan, was al geweten, met een weinig aantrekkelijk deelnemersveld en ook opvallend, weinig sfeer. Het parcours daarentegen was schitterend en dat inspireerde op zijn minst toch Grégoire Munster om Lefebvre onder druk te zetten. De recente winnaar van de WRC2-klasse in Japan maakte echter hier en daar het foutje teveel en moest de Fransman dus de zege laten.

Achter het duo gaapte de leegte, met streekrijder De Cecco op drie, een spectaculaire Cédric Cheraln (Porsche) op vier – waarmee de Luikenaar ook de GT-klasse won – en Charles Munster (Skoda) als vijfde, maar wel op vier tot zes minuten… Thierry Neuville zorgde voor de show en sloot in zijn BMW M3 het klassement als zesde af. Marijan Griebel won de RC4-klasse en werd zevende, voor de enige Vlaming in de top-10: Niels Reynvoet, tweede in RC4 en negende algemeen. In Historic wint Nicolas Havet (BMW M3), Christophe Kerkhove was al kampioen. Thomas Delrez (Clio) was de beste in 2WD Trophy, Bruno De Wilde is kampioen. Bij de Masters ging de zege naar Armand Fumal (Alpine), Jimmy D’Hondt was al kampioen.

Op zondag verloren we onder meer nog Nicolas Stampaert en Jimmy D’Hondt, waardoor het contingent Vlamingen in Spa nog verder afnam.